:: Delta Dreamers ::

GALERIE 10a : Met de duoshow Delta Dreamers brengen we nieuwe fotowerken van Liesbeth Marit en recente schilderijen van Nico Vaerewijck. De titel slaat op vertakkingen, op meanderende ideeën. In het magazine Collect – een magazine gericht op kunstverzamelaars-  kregen we in het recente novembernummer al een artikel van Christine Vuegen. Hierin schrijft ze over beide kunstenaars:

‘Hun werk heeft iets cinematografisch en doet dromen. De opkomende schilder Nico Vaerewijck vertrekt van een foto of een filmstill die hem verrast. Vaak politiek of maatschappelijk geladen, en met figuratie die bijna onder de verf verdwijnt.

Nico Vaerewijck is een hedendaagse schilder pur sang. Zijn werk bevindt zich in het spanningsveld tussen abstractie en figuratie. Vaerewijck heeft een passie voor de materiële kwaliteiten van de verf. Die liefde voor verftextuur uit zich in een op het eerste gezicht nonchalante verftoets, een schilderstijl die je gerust intuïtief kunt noemen. Daarnaast wordt zijn stijl gekenmerkt door een gewaagd coloriet in combinatie met een vanzelfsprekend gebruik van drippings.
Die suggestieve toets roept vragen op over wat er nu precies aan het gebeuren is. En door schilderijen in reeksen te plaatsen gaat de betekenis over van het ene naar het andere doek en maak je als toeschouwer associaties die steeds kunnen wisselen.

Liesbeth Marit volgde haar eigen artistiek parcours, van schilderkunst tot ruimtelijke installaties, van film tot fotografie en weeft die verschillende kunstvormen nu in elkaar.

Vuegen: ‘Liesbeth Marit, al bekend van films en foto’s brengt tijdens de pandemie materialen mee van boswandelingen. Ze maakt er maquettes mee, ze beschildert achtergronden, ze werkt met licht en neemt foto’s. De scènes verschijnen als een droom. Of een eigentijds sprookje?’

In haar fotografisch werk blijft het geflirt met cinema en ontwaar je een fictief universum: een verleidelijke vrouw met vier benen, een zeemeermin oog in oog met een hond  aan de rand van een nachtelijk zwembad, een ijsgodin tegenover een rij verwoeste bomen…

De surreële, ludieke en soms wat onheilspellende foto’s van Liesbeth Marit hebben zeker picturale kwaliteiten en haar kleurgebruik en cadrages verraden dat Marit eerst een opleiding schilderkunst volgde.

Met Delta Dreamers tonen we werken diealleszins een ‘ filmische feel’bezitten. De beelden zijn als stills uit de labyrintische verhalen van onze slaap.
De foto’s en schilderijen lijken deel uit te maken van een groter verhaal. Wat broeit er onder het oppervlak? En wat wacht daar om uit te breken: verlangen, vervreemding, schoonheid, verwondering, mysterie, onrust?

Kom het gerust ontdekken op onze komende expo Delta Dreamers.

De expo loopt van 20 november tot 26 december. Op 25 december zijn we gesloten, maar op tweede kerst is de expo nog een dag te zien.

Welkom!

Galerie 10a
Zolderstraat 10a
8553 Otegem

Za en zo van 14 tot 18u (of na afspraak voor andere momenten.)
Gelieve de geldende Covidmaatregelen na te leven.

https://www.galerie10a.be/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s